Jan Vertonghen gelooft nog in wereldtitel: ‘Druk ligt nu bij de Fransen’


Jan Vertonghen laat zich niet uit het veld slaan. De Belgische verdediger verloor vanavond met zijn ploeg weliswaar met 1-0 van Frankrijk, maar heeft de wereldtitel nog niet uit zijn hoofd gezet.

,,Frankrijk staat er nu het beste voor, maar dat is niet automatisch een voordeel”, zei Vertongen tegen de VRT. ,,De druk ligt nu bij de Fransen. Iedereen wil natuurlijk van de finalist winnen. Tegelijkertijd zijn de verschillen klein. Ik denk dat ze nog wel punten verspelen tegen Engeland of Kroatië. Die landen kunnen echt wel iets, anders komen ze niet zo ver.”

Vertonghen gelooft er nog in.

Alles is mogelijk
Vertonghen vergelijkt de situatie met die van zijn oude club Ajax, twee jaar geleden. ,,Iedereen dacht dat Ajax in 2015-2016 wel even kampioen ging worden. Uiteindelijk bezweken de jonge spelers onder de druk en verspeelden ze de titel. Frankrijk heeft ook jonge spelers, dus waarom zou het niet kunnen? Wij moeten nu gewoon onze volgende wedstrijd, zaterdag, winnen en hopen dat Frankrijk een dag later verliest. Dan is er nog alles mogelijk.”

De achterhoedespeler krijgt bijval van zijn teammaat Dries Mertens: ,,Wat Jan zegt, klopt. Ik geloof niet dat dit de kampioenswedstrijd was.”