Jasper Cillessen beëindigt carrière na gestopte strafschop

Jasper Cillessen stopt per direct met keepen. De goalie stopte gisteravond een strafschop en beseft dat hij die prestatie nooit meer kan evenaren.

Stoppen op hoogtepunt
,,Ik heb altijd gevonden dat je op je hoogtepunt moet stoppen”, zegt de 29-jarige Cillessen na de 6-1 bekerzege tegen Sevilla. ,,Mijn hoogtepunt is het stoppen van deze strafschop. Dat is me in mijn hele carrière één keer eerder gelukt (tijdens Wales – Nederland, red.), maar toen schoten ze de rebound binnen. Dat gebeurde nu gelukkig niet en dus kan ik me een gerust hart mijn handschoenen opbergen.”

Verkeerde hoek
Cillessen, die bij Barcelona genoegen moet nemen met een rol als reserve- en bekerkeeper, kan nog steeds maar nauwelijks beseffen wat er woensdagavond gebeurde. ,,Ik koos de verkeerde hoek, zoals ik wel vaker doe. Maar dan moet je de bal daar natuurlijk niet schieten. Ik hoorde na de wedstrijd dat commentator Sierd de Vos na mijn save helemaal van slag was en nog maar nauwelijks iets vertelde over de betere restaurants van Barcelona. Dat is voor mij de bevestiging dat ik iets heel bijzonders heb gedaan.”

Nachtmerrie
Ook bij Cillessens oude club Ajax komen ze superlatieven tekort om de prestatie van de keeper te omschrijven. Daley Blind: ,,Een fantastische redding op een sleutelmoment. Pakt Jasper die bal niet, dan wordt het 6-2. En die uitslag is toch wel de nachtmerrie van elke voetballer.”

Deel dit artikel: