Jasper Cillessen terug naar Ajax – Amsterdamse club ruilt keeper voor Frenkie de Jong

Jasper Cillessen keert terug in de eredivisie. Ajax neemt de keeper voor 90 miljoen euro over FC Barcelona. Ajacied Frenkie de Jong vertrekt voor hetzelfde bedrag naar Barcelona en daarom kan de transfer met gesloten beurzen plaatsvinden.

Te klein
,,We waren met spoed op zoek naar een betrouwbare reservekeeper”, aldus Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax. ,,Kostas Lamprou is afgelopen weekend gewogen en te licht bevonden. Ook te klein, trouwens. Met Jasper halen we een betrouwbare keeper in huis. Hij stopt dan wel geen penalty’s, maar die krijgen we bij Ajax toch nooit tegen.”

Jasper Cillessen heeft al getekend. Foto: Wikimedia CC/Rob Koppers

Jasper Cillessen heeft al getekend. Foto: Wikimedia CC/Rob Koppers

De betere restaurants
Frenkie de Jong, die dus naar Camp Nou verkast, is tevreden met zijn nieuwe club. ,,Barcelona is natuurlijk geen kleine club. Ik heb de afgelopen maanden regelmatig een wedstrijd van ze gezien op Ziggo Sport en ben heel wat over Barcelona te weten gekomen. Vooral waar de betere restaurants en clubs zitten, want Sierd de Vos was bij al die wedstrijden de commentator.”

Lamprou terug naar Tilburg
De transfer betekent ook goed nieuws voor Willem II. De oud-club van Frenkie de Jong ontvangt 7 miljoen euro. Voor dat geld is al een bestemming gevonden, laat het Tilburgse clubbestuur weten: ,,Daarmee kopen we onze ex-keeper Kostas Lamprou weer terug van Ajax. Of hij niet te klein voor ons is? Nee hoor, bij ons ligt de lat niet zo hoog als bij Ajax.”

Deel dit artikel: