Joachim Löw verliest verlanglijstje op veld


Sinterklaas heeft in Duitsland nog geen voet aan de grond gekregen, maar dat weerhield de Duitse bondscoach Joachim Löw er niet van om toch een verlanglijstje te maken. Helaas voor de oefenmeester kwam het wensenlijstje niet in handen van de goedheiligman, maar in die van presentator Tom Egbers. Die was er als de kippen bij om het openbaar te maken…

Geen keeper
Löw is niet bepaald bescheiden, blijkt wel. Hij vraagt namelijk tien Oranjespelers, waaronder natuurlijk de onbetwiste vedette Daley Blind. Opvallender is de afwezigheid van een doelman; kennelijk stelt Löw geen prijs op penaltykiller Jasper Cillessen. Mogelijk vindt hij  een keeper overbodig met de stabiele Blind en Kenny Tete in de verdediging.

Het lijstje van Löw. Foto: Twitter/Tom Egbers

Jaloers
Tom Egbers confronteerde Löw na afloop met het lijstje. ,,Het was inderdaad niet handig van me om het te verliezen, maar met verliezen heb ik inmiddels wel ervaring. Ik ben me ervan bewust dat we in Duitsland nog geen Sinterklaas vieren. Ik wil graag degene zijn die het initiatief neemt om dat te veranderen. Als ik zie hoe jullie dat feest in Nederland vieren, ben ik jaloers. Zo’n groot kinderfeest dat volledig in het teken staat van verbroedering wil toch iedereen?”

,,Of het niet veelgevraagd is om tien spelers met de Nederlandse nationaliteit te vragen? Dat vind ik niet. Jullie hebben immers onze manier van scoren overgenomen: tegen de verhouding in en in de laatste minuut.”