Joe Biden brengt verrassingsbezoek aan VVD De Bilt: ‘Belangrijke strategische partner’

Nog geen 24 uur na zijn uitverkiezing tot president van de Verenigde Staten heeft Joe Biden zijn eerste cruciale werkbezoek er al op zitten. Geheel onverwacht bracht hij zondagmiddag een bezoek aan een delegatie van VVD De Bilt. Biden zei onder meer uit te kijken naar de samenwerking.

VVD De Bilt was er zaterdagmiddag als de kippen bij om president Biden te feliciteren met de verkiezingswinst. Een geste die erg werd gewaardeerd door Biden. ,,Ik was de zege aan het vieren met mijn mijn campagneteam toen ik het berichtje van VVD De Bilt las. Direct heb ik mijn assistent een vlucht naar Nederland laten boeken, want ik wilde de mensen achter de partij snel spreken om de tactiek voor de komende vier jaar door te spreken; VVD De Bilt is een belangrijke strategische partner voor de democraten.”

Maximumsnelheid op de Groenekanseweg

Een dag later maakte Biden kennis met de partijleden. Henric De Jong Schouwenburg, fractievoorzitter, sprak van een plezierig en constructief gesprek. ,,We hebben het gehad over de strijd tegen terrorisme, de aanpak van Covid-19 en de maximumsnelheid op de Groenekanseweg; een heikel punt waarvoor de NAVO al meermaals – tevergeefs – bijeen is gekomen. Die is nu nog 30 km per uur, maar Joe Biden denkt dat het mogelijk is om daar 50 km per uur van te maken, wat natuurlijk goed is voor de doorstroming en daardoor vooral de logistieke sector een enorme boost kan geven. Wij, als fractie, staan daar niet onwelwillend tegenover en president Biden leek positief verrast door onze houding in deze casus.”

President Biden, tweede van links. Rechts van hem, voor de kijker links, de grote man: Henric De Jong Schouwenburg, voormalig huisarts in Groenekan en kenner van het sociaal domein. Foto: VVD De Bilt

Druk programma

Na een onderhoud van twee uur vloog Biden weer terug naar de Verenigde Staten. Daar zal hij in januari worden beëdigd als president. Tot die tijd heeft hij echter een druk programma, liet hij weten. ,,De komende tijd ga ik, samen met VVD De Bilt, bepalen hoe wij de de burger uit De Bilt nóg beter kunnen bereiken. Als dat lukt, is mijn eerste termijn als president eigenlijk al geslaagd.”

Deel dit artikel: