Joël Veltman laat uitgegleden buurman liggen: ‘Moet hij maar opschieten’


Joël Veltman heeft zich maandagochtend niet populair gemaakt in zijn buurt. De technisch hoogbegaafde Ajax-verdediger zag dat zijn 87-jarige buurman lelijk ten val kwam en deed alsof hij hem wilde helpen, maar ging er op het laatste moment snel vandoor.

Helpende hand
Veltman verliet maandagmorgen zijn appartement om naar de uitlooptraining te gaan. Op de parkeerplaats zag de sociale Ajacied dat zijn buurman uitgleed en haastte zich naar hem toe, om de helpende hand te bieden.

Eenmaal bij de man gearriveerd bedacht Veltman zich kennelijk. Hij nam ineens de benen en spoedde zich naar zijn auto, zijn buurman gedesillusioneerd achterlatend. Niet veel later werd de onfortuinlijke senior alsnog overeind geholpen, waarna hij zijn weg naar het biljartcentrum kon vervolgen.

Joël Veltman vertelt trots over zijn actie. Beeld: YouTube / Ajax TV

Slimmigheidje
Veltman, achteraf: ,,Het was een slimmigheidje en ik heb er geen spijt van. Had hij maar moeten opschieten. Veltmans buurman was begripvol: ,,In de meeste duels komt Joël al steeds een stap te laat, dus ik snap wel dat hij op tijd op de training wilde zijn.”