Joël Veltman neemt 17 keer afscheid

Het nieuws dat Joël Veltman Ajax verlaat is hard aangekomen bij de fans van de overige zeventien eredivisieclubs. Gelukkig verdwijnt de populaire back niet via de achterdeur.

,,Veel mensen hebben ons laten weten verdrietig te zijn om Joëls vertrek naar de Engelse kust”, meldt Ajax-directeur Edwin van der Sar. ,,Alleen zijn dat wel allemaal mensen die een andere club dan de onze steunen. We willen ze de kans geven om afscheid van hun favoriete Ajacied te geven. In overleg met alle andere eredivisieclubs plannen we daarom uitzwaaimomenten, zodat iedereen Joël nog een keer het allerbeste kan wensen.”

Scanderen of fluisteren


,,Het is moeilijk om een hekel te hebben aan Joël Veltman, zelfs als fanatiek Feyenoordaanhanger”, vertelt een woordvoerder van de Rotterdamse supportersvereniging. ,,Hij heeft ons heel wat successen gebracht. Fijn dat we binnenkort nog een keer zijn naam mogen scanderen dan wel fluisteren als hij zijn ereronde loopt.”

Joël Veltman wordt begroet door een Haagse fan. Foto: Wikimedia CC/Richard Mulder/CC BY 3.0


Zonnetje


Het exacte schema van Veltmans afscheidstournee is nog niet bekend. Het worden hoe dan ook drukke maanden voor de sympathieke kandidaat-international. Binnenkort zal hij namelijk door alle Premier League-clubs – met uitzondering van zijn eigen club Brighton and Hove Albion – in het zonnetje worden gezet, voor zover dat in Engeland tot de mogelijkheden behoort.
Deel dit artikel: