Jong Ajax feest na titel: ‘Helemaal niets in Helmond’

Op sportpaleis De Toekomst is de Jupiler League-titel van Jong Ajax zaterdagavond groots gevierd. De jonge Amsterdammers gingen op het veld – samen met de trouwe fans – uit hun dak en konden het ook niet laten een sneer uit te delen aan de concurrentie.

Beste van Helmond, Deventer, Oss en Emmen
‘Helemaal niets in Helmond’, klonk het op de melodie van de inmiddels bekende meezinger ‘Helemaal niets in Amsterdam’. Jong Ajax-trainer Michael Reiziger zette dat lied in nadat hij in de middencirkel de kampioensschaal en microfoon in ontvangst had genomen. ,,Dit is onwerkelijk”, zei hij. ,,We zijn niet alleen de beste van Helmond, maar ook van Deventer, Oss en Emmen. Daar gaan we de komende dagen goed van genieten. Maar voorlopig is deze avond nog lang niet afgelopen, want eerst moeten alle 58 spelers die ik dit seizoen heb gebruikt de schaal omhoog houden.”

Jong Ajax viert de titel met een groot deel van de vaste fans. Beeld: Fox Sports

Jong Ajax viert de titel met een groot deel van de vaste fans. Beeld: Fox Sports

Zenuwen bij Cassierra
Eén van Reizigers belangrijkste spelers dit seizoen was Mateo Cassierra, het 21-jarige talent uit eigen kweek. Het goudhaantje kan terugkijken op een uitstekend seizoen, al veroorzaakte hij wel een strafschop tegen MVV. ,,Het zullen de zenuwen zijn geweest. Je speelt in de Jupiler League immers niet elke week voor 125 toeschouwers. Over mijn eigen seizoen ben ik tevreden en ik hoop op een dag nog een keer door het grote Ajax geselecteerd te worden. Zo niet, dan blijf ik tot mijn 35e voor Jong Ajax voetballen”, besloot de zielsgelukkige godenkleinzoon.

Zondag huldiging met rondvaart
De kampioenen worden zondagmiddag, vlak voor Ajax-AZ, gehuldigd in de Amsterdam ArenA. De spelers van Ajax-1 zullen dan een erehaag voor hun voorbeelden vormen. Daarna stappen de jongelingen een rondvaartboot op voor een tocht door de grachten van de hoofdstad. En als slotstuk is er nog een receptie op parkeerplaats P2. ,,Dat is vooral uit praktische overwegingen op die plek”, weet coach Reiziger. ,,De ouders van de voetballers kunnen daar makkelijk komen om ze op te halen en dat is op het Museumplein een stuk lastiger.”

Middenvelder Teun Bijleveld (19) keek zaterdagavond al uit naar een zondag vol feest en vertier. ,,Het zal wel laat worden. Gelukkig kunnen we maandag uitslapen, want het is meivakantie.”

Deel dit artikel: