Jongeren stappen massaal over op scootmobiel vanwege appverbod op fiets

Vergeet Pokémon GO, de scootmobiel is deze zomer dé nieuwe rage. Wegens het appverbod op de fiets stappen tieners en twintigers massaal over op het seniorenvervoersmiddel. Zo kunnen ze toch gewoon blijven appen en bellen als ze een voorrangskruising naderen.

Enorme vraag
,,Er is zo veel vraag naar scootmobielen, dat er momenteel een levertijd van twee weken is”, zegt dealer Harold de Neef. ,,Vooral jeugdigen kiezen in groten getale voor een snel exemplaar. Hoe dat komt? Door het appverbod op de fiets dat per 1 juli ingaat, natuurlijk. Kopers denken dat ze op een scootmobiel wél mogen appen. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat vertel ik er niet bij.”

Wen er maar aan: vanaf maandag gaan we veel kids op een scootmobiel zien. Beeld: YouTube/Deleesttubers

Snel terugverdiend
Kevin (17) uit Beek en Donk is sinds vanochtend de trotse eigenaar van een blinkende scootmobiel. ,,Want ik wil natuurlijk wel gewoon kunnen appen als ik onderweg ben. Deze kostte tweeduizend euro. Best veel geld, maar hij betaalt zichzelf terug. Als ik twintig bekeuringen uitspaar, heb ik ‘m al terugverdiend.”

Slim alternatief
De 19-jarige Rowena uit Keldonk heeft een goedkopere oplossing om ook na 1 juli te kunnen blijven communiceren terwijl ze op de fiets zit. ,,Ik gebruik gewoon Wordfeud om te chatten met mijn matties. Dat is geen WhatsApp, dus dan is het ook niet verboden.”

Deel dit artikel: