Jos Verstappen tevreden over ontwikkeling Max: ‘Lijkt steeds meer op mij’


Jos Verstappen is zeer te spreken over de ontwikkeling die zijn zoon Max dit seizoen doormaakt. Volgens de oud-coureur is zijn nakomeling hard bezig om hem van de troon te stoten als grindbakkoning.

Veel betere auto
,,Het aantal niet gefinishte races van onze Max dit seizoen is vergelijkbaar met mijn vroegere statistieken”, zei Jos na de race in Oostenrijk. ,,Maar er is een groot verschil: Max rijdt in een veel betere auto dan ik destijds. Bovendien is die jongen nog maar negentien jaar oud. Als hij zo doorgaat, overtreft hij mij zeker.”

Max Verstappen belandde ook zondag weer naast de baan. Foto: telegraaf.nl

Timide
Het grote verschil met hemzelf is, zo zegt de temperamentvolle Jos, dat Max nog wel wat timide en vergevingsgezind is. ,,Vandaag werd hij voor de verandering weer eens door een roekeloze Rus van de baan gereden. Vervolgens ontstond er geen handgemeen. Dat had ik persoonlijk heel anders gedaan.”