Joshua Brenet draagt doelpunt op aan PSV: ‘Bedankt voor het vertrouwen’


Na zijn doelpunt tegen PEC Zwolle deed Joshua Brenet iets bijzonders. De gewaardeerde linksback beklom de tribune en vloog technisch directeur Marcel Brands om de nek, om hem te bedanken voor het grenzeloze vertrouwen in zijn kwaliteiten.

‘Altijd vertrouwen in mij’
Kort na afloop van het duel (4-0) verklaarde Brenet zijn actie. ,,Ik heb de afgelopen maanden best eens een mindere wedstrijd gespeeld. Toch hield PSV altijd vertrouwen in mij. Ze gingen niet openlijk op zoek naar een vervanger en stelden mijn kwaliteiten nooit ter discussie. Dat waardeer ik en daar wilde ik Marcel voor bedanken. Hij bleef altijd in mij geloven.”

Joshua Brenet beloonde het vertrouwen met een doelpunt. Foto: Wikimedia Commons/Steindy

Joshua Brenet beloonde het vertrouwen met een doelpunt. Foto: Wikimedia Commons/Steindy

Onomstreden
Brenet bedankte ook de fans. “Veel spelers kregen kritiek, maar ik niet. Toen duidelijk was dat er geen nieuwe linksback kwam, reageerde ook helemaal niemand teleurgesteld of zo. Dat streelt mijn ego. Supporters, bedankt voor het vertrouwen! Dat voelt echt lekker, met het WK voor de deur.”

De technisch vaardige Brenet staat nog tot 2020 bij PSV onder contract, maar insiders melden dat zijn contract snel wordt opengebroken. Hij kan dan waarschijnlijk tot 2035 bijtekenen. In zijn verbeterde contract wordt dan ook een flinke afkoopsom opgenomen, om kapitaalkrachtige clubs als FC Barcelona of Manchester City buiten de poorten te houden.