PSV plaatst jukeboxen in stadion als alternatief voor spreekkoren

Voorlopig mag er niet gezongen worden in de voetbalstadions. PSV komt als eerste club in Nederland met een alternatief. Ze hebben tientallen jukeboxen in het Philips Stadion geplaatst, zodat de fans zich toch met muziek kunnen uiten.

,,Muziek hoort bij een voetbalwedstrijd”, schrijft PSV in een statement. ,,Omdat onze fans zelf niet voor die muziek mogen zorgen, willen we ze faciliteren. Dat doen we met jukeboxen. Bij elke tribune staat er een. Voor een kleine vergoeding kan een supporter een nummer afspelen.”

Een jukebox, vlak bij de uitgang. De trappen moeten overigens vrij blijven. Foto: Bas Dijkhof

Fluitconcert

Speciaal voor gebruik in het stadion biedt PSV een speciaal samengesteld repertoire van voetballiederen aan. Zo kunnen fans kiezen uit bekende evergreens als ‘Boeren, Boeren’ en ‘Eindhovuh, Eindhovuh, Eindhovuh’. Maar ook uit nummers van André Hazes jr. ,,Die kunnen alleen worden afgespeeld door onze stewards. Ze dienen ervoor om na afloop van een wedstrijd het stadion zo snel mogelijk leeg te krijgen”, aldus PSV. Ook is er klassieke muziek te kiezen. Zoals Die Zauberflöte van Mozart: een fluitconcert dat vermoedelijk vooral in trek is wanneer Ajax naar Eindhoven komt, of Bas Nijhuis het duel leidt.

Een lied afspelen dat is uitgevoerd door de originele artiest kost 14 euro. De mensen die dat te duur vinden, kunnen kiezen voor een replica, uitgevoerd door een Eindhovense coverband. De prijs daarvan is slechts 9 euro.

Deel dit artikel: