Kaarten finale KNVB Beker uitverkocht – De Kuip volledig gevuld met Willem II-fans

De finale van de KNVB Beker is pas over ruim twee maanden, maar Willem II staat nú al met 1-0 voor tegen Ajax. Stadion De Kuip is op 5 mei volledig gevuld met fans van de tricolores, omdat Ajaxsupporters nu eenmaal niet welkom zijn in de hypermoderne voetbaltempel.

Binnen een uur uitverkocht
Dat is een geluk voor Willem II: alle vijftigduizend kaarten voor de finale gingen daarom naar fans van de Tilburgse club. ,,Alle tickets waren vanmorgen in iets meer dan een uur tijd verkocht”, laat een communicatiemedewerker van Willem II weten. ,,Op de dag van de finale gaan we met een enorme karavaan van duizend bussen naar De Kuip. Het belooft een speciale dag te worden.”

De Kuip is nu nog leeg, maar dat zal op 5 mei wel anders zijn. Foto: Wikimedia CC/ Валерий Дед

Lamprou: ik juich gewoon
Voor Kostas Lamprou, speler van Ajax, belooft de finaledag nóg specialer te worden dan voor de rest. De miniatuurkeeper stond namelijk twee jaar onder contract van Willem II. ,,Het is wel bijzonder dat ik tegen mijn oude club speel”, vindt de Griek. ,,Maar met alle respect voor mijn oude vereniging: we gaan als Ajax natuurlijk wel proberen om de beker te winnen, zodat we aan het einde van het seizoen niet helemaal met lege handen staan. Wat ik doe als ik scoor tegen Willem II? Dan juich ik natuurlijk gewoon.”

Lamprou ziet het niet als een probleem dat er tijdens de finale geen Ajaxfans in het stadion zitten. ,,Het is jammer, maar ik bekijk het nuchter: er zitten dan waarschijnlijk ook geen fans van PSV, Feyenoord of AZ in De Kuip.”

Deel dit artikel: