Kampioensfeest Ajax al dit weekend – tot favoriet gebombardeerde club neemt voorschot op titel


Hoewel het seizoen nog moet beginnen zijn alle kenners het roerend met elkaar eens: de competitie is beslist en Ajax wordt kampioen van 2018-2019. Daarom is het zinloos om dit seizoen te voetballen, vindt het clubbestuur. De huldiging vindt dan ook zondag al plaats.

Twintig punten verschil
De vraag wie dit seizoen met de titel aan de haal gaat is nog nooit eerder met zo veel eenduidigheid beantwoord: Ajax. NOS-commentator Jeroen Grueter denkt dat het verschil met de nummer twee een puntje of twintig kan worden. Arno Vermeulen, een groot kenner, gaat nog een stapje verder: ,,Ik sluit zelfs niet uit dat Ajax met terugwerkende kracht de titels van de afgelopen vier seizoenen pakt.” En ook andere media kennen weinig twijfels. Zelfs het normaal zo neutrale dagblad De Telegraaf vertrouwt op Amsterdams succes.

Feest op Museumplein
,,Wie zijn wij om de visies van internationaal gewaardeerde voetbalanalisten in twijfel te trekken?”, vraagt directeur Edwin van der Sar retorisch. ,,Ik denk ook dat alles al beslist is. Waarom dan wachten met het kampioensfeest tot april of mei? Veel mensen hebben nog vakantie, dus zondag is een mooie dag om het te vieren. De huldiging is trouwens op het Museumplein. Dan is Daley Blind ook weer tevreden en kunnen we hem de rest van het seizoen op de bank zetten.”

Voor een feestje moet je dit weekend in Amsterdam zijn. Beeld: YouTube/Ajax

Erehaag
In Eindhoven en Rotterdam is met realisme gereageerd. ,,We zullen met Feyenoord moeten uitvechten wie er tweede wordt. Dat is ook een mooie prestatie, hoor. Kijk maar naar Tom Dumoulin”, zegt PSV-coach Mark van Bommel. Zijn collega van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, toont zich eveneens een goed verliezer. ,,Op 28 oktober spelen we tegen Ajax. We zullen de kampioenen dan verwelkomen met een erehaag.”