Karavaan met spelers Al-Shabab en Fred Rutten opgewacht door boze fans


Fred Rutten en de spelers van Al-Shabab beleefden zaterdag angstige momenten in de woestijn nabij Riyad. Na de achtste nederlaag op rij werd de karavaan waarin de coach reisde staande gehouden door tientallen woedende fans. Zij eisten een verklaring van Rutten. 

Stoppen
Het incident deed zich voor nabij het trainingscomplex van Al-Shabab, waar spelers en staf vóór wedstrijden altijd bijeenkomen. Net buiten de poorten werden de kamelen van de gedesillusioneerde spelers tot stoppen gedwongen. Ziedende Saudi’s riepen leuzen als العمل مقابل المال عصابة كسول (werken voor je geld, luie bende) en eisten een verklaring van Rutten. Pas nadat de Tukker die in nagenoeg accentloos Twents gaf, keerde de rust enigszins terug.

Boze fans eisen tekst en uitleg.

Eng
Rutten vond het allemaal best eng, bekende hij even later. ,,Ik heb natuurlijk enorm veel ervaring met deze situaties, maar een bus biedt toch wat meer bescherming dan een kameel. Bovendien is Riyad toch iets anders dan De Herdgang. Het stukje Brabantse gemoedelijkheid vind je hier niet zo snel.”

Ontslag
Enkele uren na de opwachting werd Rutten ontslagen door het bestuur van Al-Shabab. ,,Jammer”, zo oordeelde hij. ,,Ik meende de laatste weken echt vooruitgang te zien, maar de voorzitter was het daar niet mee eens. Volgens hem was dat slechts een fata morgana.”