Kenners kijken uit naar PSV – Barcelona: ‘De beste speler ter wereld, gewoon in Eindhoven!’


Vanavond speelt PSV thuis tegen FC Barcelona. Dat is natuurlijk een unieke kans om de beste voetballer ter wereld in actie te zien. We vroegen drie kenners waarom je deze kans niet mag laten lopen.

,,Zijn gemiddeldes zijn onmenselijk”, zegt oud-international John Heitinga. ,,Hij scoort aan de lopende band voor zijn club. In het nationale elftal loopt het iets minder, maar daar heeft hij ook mindere spelers om zich heen. Ik raad iedereen aan om vanavond naar het Philips Stadion te gaan en je te verwonderen over het spelinzicht van deze legendarische aanvaller die al tien jaar eenzaam aan de top staat. Ook als je geen kaartjes hebt zou ik gewoon komen; er zijn altijd wel relschoppers die op het laatste moment nog een stadionverbod krijgen.”

null

null

Ook Sierd de Vos kijkt ernaar uit om de geniale balkunstenaar live in actie te zien. ,,Ik werk meestal vanuit de bezemkast van Ziggo Sports, waar ik naar een klein scherm staar en culinaire tips deel met de kijker. Maar vanavond ben ik op locatie. Geweldig toch: de grootste voetballer ter wereld, gewoon in Eindhoven. Daar heb je trouwens fantastische café’s. Ik raad iedereen aan om eens naar Café Wilhelmina te gaan en daar een Rioja uit 2007 te bestellen. Overigens heeft de achterneef van Wilfred Bouma een blauwe maandag bij Café Wilhelmina gewerkt als ober, maar zulke informatie is misschien niet zo relevant als je bedenkt dat de allerbeste ter wereld hier vanavond is.”

Rafael van der Vaart heeft nooit het geluk gehad tegen de absolute ster van vanavond te spelen. ,,Maar dat komt vooral omdat ik de laatste zeven jaar van mijn carrière op de reservebank of handbaltribune zat. Ik ben vanavond ook niet in het stadion; momenteel ben ik in Denemarken. Ik ga de wedstrijd natuurlijk wel volgen. Ik heb er écht veel zin in. Aan de ene kant de ploeg met de allerbeste voetballer ter wereld in het team. En aan de andere kant FC Barcelona.”

PSV – FC Barcelona begint vanavond om 21.00 uur. Naast de hierboven besproken Luuk de Jong doen ook bekende namen als Lionel Messi en Jordi Alba mee.