Kim Jong-un lijkt scoren verleerd: ‘Dit knaagt aan me’


Kim Jong-un verkeert momenteel niet in topvorm. De Noord-Koreaanse aanvaller staat al lange tijd droog en ook vandaag kwam daar geen verandering in. Zijn enige doelpoging – een afstandsschot – miste Japan op ongeveer duizend kilometer. PSV-spits Luuk de Jong heeft tips voor zijn kwakkelende naamgenoot.

Niet in beste fase
De ooit zo trefzekere Aziaat ondernam dinsdag één doelpoging. Dat pakte slecht uit; het was alweer zijn zoveelste afzwaaier sinds de zomerstop. De vijandelijke afweer hoefde niet eens in actie te komen om het projectiel onschadelijk te maken. Jong-un wilde er voor de camera niet veel over kwijt. ,,Het zit een beetje tegen. Maar ik zit inderdaad niet in mijn beste fase en dit knaagt behoorlijk aan me”, bromde hij tegen interviewer Jan-Joost van Gangelen.

Luuk de Jong: hard blijven trainen
Luuk de Jong, overigens geen familie, kan erover meepraten. Hij kende in zijn carrière regelmatig moeilijke momenten waarop het scoren niet lukte. ,,Dennis Bergkamp, Fernando Torres en ik: bijna elke topspits heeft weleens een ongelukkige periode gekend. Het enige wat je dan kan doen is hard blijven trainen”, zegt de PSV’er. ,,En een beetje geluk in de afwerking hebben, natuurlijk. Er komen ongetwijfeld nieuwe kansen en op dat moment moet hij proberen het ongelijk van de critici te bewijzen.”

Telefoontje
De Jong heeft nog geen telefoontje van Jong-un gehad, maar is best bereid de helpende hand te bieden. ,,Als hij me belt, wil ik hem best wat tips geven. Ik weet alleen niet of hij me wel kan bereiken. Daar heeft Kim soms wat moeite mee.”