Knap: man blijft 90 minuten wakker tijdens Nederland – Engeland


De gebeurtenissen op het veld waren niet zo bijzonder, maar toch werd er vrijdagavond een buitengewone prestatie geleverd in de Amsterdam ArenA. Een fan op de tribune bleef de gehele wedstrijd wakker en wint een mooie prijs, als hij tenminste geen gebruik heeft gemaakt van verboden middelen. Dat wordt nog uitgezocht.

Terrasje pikken
Cristian Mandigers, de supporter in kwestie, bezocht vrijdag met een aantal vrienden de oefeninterland tegen Engeland. ,,We gingen aan het begin van de middag al naar Amsterdam om een terrasje te pikken”, vertelt hij. ,,Helaas was een aantal Engelse supporters ons al voor, waardoor er weinig gelegenheid was om iets te drinken. Daarom zijn we maar meteen naar het stadion geweest.”

Dutje
Toen de groep in het stadion aankwam, duurde het nog vijf uur tot de wedstrijd begon. ,,Om de tijd te doden heb ik maar een dutje gedaan in de ArenA, want ook in het stadion konden we geen bier krijgen. Alleen Heineken. Daar ben ik niet aan begonnen, want ik wilde nog iets aan mijn weekend hebben. Het is al kort genoeg, zeker als de klok ook nog eens een uur verzet wordt.”

Door de lange powernap was de trouwe fan topfit toen er werd afgetrapt. ,,Om me heen vielen steeds meer mensen in slaap. Ik denk dat in de rust nog ongeveer dertig procent van de mensen om me heen wakker was. Daarvan sukkelden uiteindelijk ook steeds meer fans in slaap. Best fijn, want zo kon ik ongestoord voetbal kijken. Alleen jammer dat er niet gevoetbald werd.”

Onderweg naar huis viel Cristian alsnog in slaap.

Test
Bij het verlaten van het stadion werd Cristian opgewacht door een delegatie van de KNVB. ,,Ze feliciteerden me en vertelden me dat ik in aanmerking kwam voor een prijs. Ze wilden alleen nog controleren of ik geen verboden middelen heb gebruikt, omdat ze mijn prestatie zo onwaarschijnlijk vonden. Als de test negatief is, mag ik de rest van mijn leven gratis naar de oefeninterlands van Oranje toe. Dus ik hoop maar dat ze iets vinden.”