KNVB beëindigt competitie – Ajax op doelsaldo kampioen

De KNVB heeft een rigoureuze maatregel genomen om Ajax voldoende rust te gunnen nu de halve finale van de Champions League nadert. De voetbalbond heeft de competitie per direct beëindigd wat betekent dat Ajax voor het eerst in vijf jaar kampioen is. PSV moet genoegen nemen met de tweede plaats.

Geen andere oplossing
,,In het belang van het Nederlandse voetbal is er geen andere oplossing. Het verplaatsen van de competitiewedstrijd De Graafschap – Ajax gaat zeer moeizaam en we vermoeden dat ook andere clubs dwars gaan liggen. Om te zorgen dat Ajax voldoende uitgerust aan de halve finale kan deelnemen, hebben we de competitie per omgaande afgesloten”, legt een zegsman van de KNVB uit.

We kunnen deze week weer juichtaferelen uit Amsterdam verwachten. Foto: Wikimedia CC/Onderwijsgek

Van Bommel: ‘Jammer’
Dit betekent dat Ajax op doelsaldo kampioen is. Het is de eerste titel van de godenzonen sinds 2014. In Amsterdam wordt momenteel in allerijl een kampioensprogramma in elkaar getimmerd. Bij PSV overheerst begrijpelijkerwijs teleurstelling nu de club met lege handen staat. ,,Het is jammer dat de KNVB het slot van de competitie schrapt. Iedereen weet dat wij in de eindfase altijd toeslaan. Maar ik ben er de man niet naar om daartegen te protesteren en bovendien hebben we, als Calimero’s, toch nog een schaal. Bij dezen feliciteer ik Ajax van harte”, aldus coach Mark van Bommel.

Landskampioen Ajax moet komende zomer proberen via voorrondes plaatsing voor de Champions League af te dwingen. Geen gemakkelijke taak, weet ook directeur Edwin van der Sar. ,,Eerlijk is eerlijk: de Champions League is wel wat te hoog voor ons gegrepen. Op dat niveau hebben wij natuurlijk niets te zoeken.”

Deel dit artikel: