KNVB bestraft Ajax: drie duels mét publiek na incident met Vermeer-pop


Het incident met de Kenneth Vermeer-pop, in februari van dit jaar, krijgt voor Ajax alsnog een vervelend staartje. De Amsterdamse club moet voor straf drie thuiswedstrijden mét publiek spelen. Bestuurslid Marc Overmars is nu naarstig op zoek naar fans.

Halfvol
De KNVB eist dat de Amsterdam ArenA tijdens de eerste drie thuisduels voor minimaal 50% gevuld is. ,,We hebben overwogen om Ajax drie wedstrijden zonder publiek te laten spelen, maar daarmee verandert er niet zo veel en zouden ze hun straf in feite ontlopen”, zegt de KNVB in een reactie.

De ArenA zoals we die kennen. Foto: ANP

De ArenA zoals we die kennen. Foto: ANP

Wennen
Dit betekent dat er tijdens de thuiswedstrijden tegen Vitesse, Willem II en PEC Zwolle minstens 26.000 mensen in de thuisvakken moeten zitten. Trainer Peter Bosz is daar niet blij mee: ,,Het zal wel wennen zijn voor mijn spelers, al denk ik dat het niet veel invloed heeft op het thuisduel met Vitesse. De spelers van Vitesse zijn immers ook niet gewend aan mensen op de tribune.”

Ajax-bestuurslid Marc Overmars zegt nog geen idee te hebben hoe hij de tribunes zo snel gevuld moet krijgen. ,,Ik heb er even aan gedacht om poppen op de tribune te laten zetten, maar gezien de reden van onze straf is dat wellicht niet zo verstandig. Ik zal eens met Feyenoord bellen. Misschien kunnen we wel een stel fans van hen lenen.”