KNVB geeft Ajax maand vrij na positieve coronatests

De spelers van Ajax hoeven deze maand niet meer in actie te komen. Na een aantal positieve coronatests van dragende spelers besloot de KNVB om de Amsterdammers een maand vrij te geven, zodat ze rustig kunnen bijkomen van alle hectiek.

,,Waar het coronavirus mild is voor alle Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties, is Ajax ongenadig hard getroffen. Zelfs de grootste Ajaxhater ter wereld zal nu meeleven met de geliefde club. Uit piëteit met Ajax besluiten we om alle eredivisieduels tot 1 december te schrappen, zodat de getroffen spelers rustig kunnen herstellen. En Andre Onana krijgt twee dagen extra, want hij heeft altijd wat meer tijd nodig voor zijn spelhervattingen”, meldt de KNVB.

De fanshop van Ajax blijft voorlopig wel open. Foto: Mister No, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Onverantwoord

De uitwedstrijd van morgenavond tegen het Deense FC Midtjylland staat nog wél op de planning, al wil de KNVB proberen die te laten schrappen. ,,We vinden het onverantwoord dat Nederlandse voetballers in tijden van corona wedstrijden voetballen op vreemde bodem. Zo krijgen we het virus natuurlijk nooit onder controle. Als het aan ons ligt, gaat dit duel van de kalender.”

De KNVB hoopt de afgelaste wedstrijden van Ajax in het voorjaar van 2021 in te kunnen plannen: ,,Lukt dat niet, dan gaan de punten zonder te spelen naar Ajax.”

Deel dit artikel: