KNVB schaft strijd om Johan Cruijff Schaal af in belang van Nederlands voetbal

Staf en fans van Ajax en PSV kunnen zich verheugen op een vrije zaterdagavond. De KNVB heeft de jaarlijks terugkerende strijd om de Johan Cruijff Schaal namelijk per direct afgeschaft, omdat het Nederlands voetbal er niet bij gebaat is.

Hinderlijke onderbreking
,,Werkelijk niemand zit anno 2019 nog op te wachten op deze troostprijs”, meldt KNVB-voorzitter Michael van Praag. ,,Voor PSV is het een hinderlijke onderbreking van het tweeluik met FC Basel. Voor mij is het een hinderlijke onderbreking van mijn vakantie en voor Ajax is het een hinderlijke onderbreking van het weekend. Deze keuze is dus bijna volledig gemaakt in het belang van het Nederlands voetbal.”

De KNVB had, volgens Van Praag, al langer plannen om de wedstrijd af te schaffen. ,,Nu hakken we de knoop door. Het belooft zaterdag behoorlijk warm te worden. Dan zijn er leukere activiteiten denkbaar dat een veredeld oefenpotje op een ongelukkig tijdstip, in een matig gevuld doch indrukwekkend stadion, en in een stad die helemaal niet op bezoekers zit te wachten.”

Familie Cruijff dankbaar
Volgens Van Praag heeft de familie Cruijff dankbaar gereageerd op het Zeister besluit. ,,Ze vinden het prettig dat de naam van Johan Cruijff, de beste Nederlandse voetballer ooit, niet langer verbonden is met een tweederangs zomeravondpotje. Maar ik sluit niet uit dat de jaarlijkse wedstrijd een doorstart krijgt, maar dan wel gekoppeld aan de naam van een voetballer die beter past bij het aanzien van deze wedstrijd. De Ard van Peppen Cup bijvoorbeeld.”

Deel dit artikel: