KNVB schorst PSV-coach Schmidt: ‘Stond voortdurend binnen de lijnen’

Roger Schmidt kan uitkijken naar een stevige schorsing. Uit het scheidsrechtersrapport van arbiter Makkelie blijkt dat de coach tijdens PSV – Ajax voortdurend binnen de lijnen van het speelveld stond. Hij moet vier wedstrijden op de tribune plaatsnemen.

,,Uit de informatie die we ontvingen blijkt dat Roger Schmidt de volledige tijd binnen de lijnen stond”, meldt de KNVB. ,,Op beelden lijkt het weliswaar dat hij binnen zijn coachvak stond of op de bank zat, maar dat komt door het camerastandpunt. Ook de VAR was van mening dat Schmidt het veld nooit volledig heeft verlaten. Daarop staat een zware sanctie.”

Roger Schmidt staat vermoedelijk binnen de lijnen. Beeld: ESPN

Boete

Volgens de voetbalbond was niet alleen Schmidt schuldig aan veldbetreding. ,,Ook alle wisselspelers en stafleden zaten binnen de lijnen. Ja, ook die van Ajax, maar PSV had de dug-out anders moeten positioneren. Ook de EHBO’ers en cameramensen stonden binnen het veld. Dat komt PSV op een boete te staan.”

Oefenmeester Schmidt reageert gelaten op het nieuws. ,,Het is vervelend, maar het had erger kunnen zijn. Als er zondag fans in het stadion zouden zitten, had PSV die waarschijnlijk alle 35.000 een stadionverbod moeten geven wegens het betreden van het veld.”

Deel dit artikel: