KNVB sluit mooie deal: Koeman naar Barcelona, Messi naar Oranje

De KNVB heeft een unieke deal gesloten met FC Barcelona. Ronald Koeman vertrekt voor twee jaar naar Nou Camp, zoals bekend. In ruil daarvoor ontvangt de KNVB geen afkoopsom, maar Lionel Messi.

,,Voor Ronald Koeman is het een droom, maar voor ons een nachtmerrie”, vindt KNVB-voorzitter Just Spee. ,,Dankzij Ronald telt het Nederlands elftal weer mee. We hadden serieuze plannen om in 2021 Europees kampioen te worden en in ieder geval, geheel in lijn met de KNVB-filosofie, alle wedstrijden te winnen. Dat wordt nu een stuk lastiger.”

En daar moet dus een serieuze compensatie tegenover staan, meent de preses. ,,In de pers werd een afkoopsom van 4-5 miljoen euro genoemd, maar daar koop je geen goede bondscoach voor. Na enig aandringen hebben we de deal met gesloten beurzen afgerond: zij krijgen Koeman, wij Lionel Messi. Hij is al 33, maar kan best nog een jaartje of twee mee. Al moet hij natuurlijk wel concurreren met Ryan Babel en Wout Weghorst, dus ik hoop dat hij niet heeft stilgezeten deze zomer.”

Lionel Messi trapte vanmiddag al een balletje met vakantie vierende kids. Foto: Flickr/ING Nederland via CC BY 2.0

Droom

Messi werd woensdagmiddag al aan het publiek gepresenteerd en trapte daarna een balletje met wat kinderen. Als alles meezit, kan hij op 4 september al meedoen tegen Polen. De kleine baltovenaar zegt daarnaar uit te kijken: ,,Ik heb altijd al onder Dwight Lodeweges willen spelen. Het lijkt erop dat die droom nu gaat uitkomen.”

Deel dit artikel: