KNVB verbiedt particulier vuurwerk – bond organiseert voortaan zelf vuurwerkshows tijdens wedstrijden

De KNVB maakt een einde aan het afsteken van vuurwerk door toeschouwers in voetbalstadions. De bond vindt het veiliger om zelf vuurwerk af te steken tijdens wedstrijden.

Zondagmiddag staken Limburgse fans vuurwerk af in de openingsfase van Roda JC – MVV. Daarbij raakte niemand gewond, maar het duel moest wél worden onderbroken. ,,Buitengewoon hinderlijk. Voor hetzelfde geld waren er gewonden of doelpunten gevallen”, oordeelt KNVB-voorzitter Just Spee.

In Kerkrade is er nog geen paus gekozen. Beeld: Fox Sports

Optreden

De voetbalbond gaat dan ook optreden tegen dit fenomeen, kondigde Spee aan. ,,Tot op heden vonden we het prima als fans illegaal vuurwerk mee de stadions in namen, maar vanaf nu gaan we dit niet langer gedogen. We gaan als KNVB zelf vuurwerk afsteken. Zo houden we meer controle op het moment waarop – en hoe lang – de wedstrijd wordt stilgelegd.”

Veel clubs noemen het een verstandig besluit. ,,We hopen dat de vuurwerkshows in ons stadion negentig minuten duren, zodat het publiek zo min mogelijk van ons spel ziet”, reageert een woordvoerder van NAC.

Deel dit artikel: