KNVB verzet bouwvak vanwege strijd om Johan Cruijff Schaal


Voor vakantievierders die van plan zijn er in het hoogseizoen op uit te trekken, is het te hopen dat ze een annuleringsverzekering hebben afgesloten. De KNVB heeft de bouwvakvakantie namelijk verzet, omdat op 28 juli PSV en Ajax voetballen om de Johan Cruijff Schaal. 

Op de camping
,,De supporters staan voor ons absoluut op één, dat is de afgelopen weken nog maar eens gebleken. Het zou zonde zijn om te voetballen om misschien wel de belangrijkste prijs van het jaar, terwijl half Nederland in Frankrijk op de camping zit of in Spanje aan het strand ligt. Daarom waren er twee opties: de wedstrijd verzetten, of de bouwvak. Natuurlijk kiezen we voor het laatste”, zei KNVB-voorzitter Michael van Praag vlak na de KNVB Bekerinale.

De zéér gewilde schaal. Foto: Wikimedia CC/BT1985

De zéér gewilde schaal. Foto: Wikimedia CC/BT1985

Nieuwe datum
De voetbalbond heeft al een nieuwe datum voor de bouwvak in gedachten, vertelt Van Praag. ,,We willen de bouwvak vervroegen tot 2 juni, de dag nadat Ajax de Champions League-finale speelt. In juni wordt er niet serieus gevoetbald. Die maand is dan wel het WK voetbal voor vrouwen, maar dat heeft met voetbal weinig te maken. Bovendien kunnen we dat toernooi altijd nog verzetten.”