KNVB vreest eenzaamheid onder vierde officials na ontslag Van Bommel

De KNVB maakt zich zorgen om het welzijn van zijn vierde officials. Nu Mark van Bommel is ontslagen als trainer, vreest de bond dat zij zich eenzaam zullen voelen.

Praatje
,,Mark stond altijd open voor een praatje tijdens de wedstrijd”, zegt bondsvoorzitter Michael van Praag. ,,Over het weer, maar ook over een in zijn ogen milde straf voor een tegenstander, een niet-gegeven penalty aan PSV of het te grote ego van Bas Nijhuis. Daar knapten onze vierde officials écht van op.”

null

null

Isolement
Van Praag hoopt dat de assistent-referees niet in een sociaal isolement terechtkomen. ,,Rond de feestdagen zal het nog wel meevallen. De kerstdagen kunnen ze hopelijk vieren met familieleden. Maar wie kijkt er daarna naar ze om? Ik zie het als onze verplichting om daarbij te helpen. Sociale evenementen organiseren. Eens per maand samen naar het theater of een indrukwekkend stadion, bijvoorbeeld.”

De voetbalbestuurder treedt morgen af. Hij gaat met pensioen. Bang om zelf eenzaam te worden, is hij niet. ,,Hopelijk kan ik af en toe eens een potje kaarten met oude bekenden uit de voetbalwereld. Jaap Stam, Erwin Koeman of Mark van Bommel. Die hebben vast nog wel wat tijd voor me.”

Deel dit artikel: