KNVB wil Frank de Boer strikken als bondscoach Zweden


Als het aan de KNVB ligt, is Frank de Boer niet lang werkloos. De voetbalbond ziet in de weinig gelukkige oefenmeester de ideale bondscoach van het Zweedse nationale team, zodat Oranje toch nog een redelijke kans heeft op kwalificatie voor het WK in 2018.

Ontslagen
De Boer werd gisteren, na 77 dagen trouwe dienst, ontslagen als trainer van Crystal Palace. Onder zijn bewind verloor het alle vier de wedstrijden en scoorde het zelfs geen doelpunt. Wel won de aanvoerder van Crystal Palace afgelopen weekend de toss, maar dat kon De Boers positie niet meer redden.

Frank de Boer kan mogelijk snel weer aan de bak.

Ideale man
Met die statistieken is De Boer de ideale man om Oranje richting WK 2018 te loodsen, vindt men bij de KNVB. ,,Als we de Zweedse voetbalbond ervan kunnen overtuigen dat ze De Boer als bondscoach moeten aanstellen, is kwalificatie nog best mogelijk”, zegt directeur voetbal Gijs de Jong. ,,We hebben al een sollicitatiebrief klaarliggen en die versturen we, samen met zijn inmiddels lange cv, over drie weken naar de Zweedse bond. Waarom pas over drie weken? Anders is hij alweer ontslagen als Nederland op 10 oktober tegen Zweden speelt.”

Kans
Bondscoach Dick Advocaat is wel enthousiast over de plannen van zijn werkgever. ,,Als Frank de Boer volgende maand bondscoach van Zweden is, kan ik met twee verdedigers minder spelen en dan creëren we misschien zelfs een kans.” Advocaats voorganger Danny Blind vindt het echter geen geweldig idee: ,,Ik zou liever zien dat hij coach van Oranje wordt. Dan verdwijn ik hopelijk uit de boeken als slechtste bondscoach ooit.”