Kozakken Boys rekent op bekerstunt: ‘Al negen jaar ongeslagen tegen Ajax’


Voetbalclub Kozakken Boys denkt dat het een goede kans maakt om Ajax uit het bekertoernooi te wippen. De Werkendamse tweededivisionist klampt zich vast aan de gunstige statistieken: het is al negen jaar ongeslagen tegen de Amsterdammers. De laatste – en tevens enige – keer dat beide ploegen elkaar troffen, in september 2007, had Ajax zelfs een verlenging nodig om Kozakken Boys te verslaan.

Suárez en De Jong
,,Dat Ajax al negen jaar niet meer van ons gewonnen heeft, is een teken dat we op de goede weg zijn”, vindt Kozakken Boys-trainer Danny Buijs. En toen we nipt van Ajax verloren, deden grote namen als Luis Suárez en Siem de Jong mee. Die spelen nu allebei bij een topclub en zijn vervangen door mindere spelers. Op papier zijn wij dus favoriet, al moeten we waken voor onderschatting.”

Een Kozakken Boys-speler bijt zich vast in Luis Suárez. Foto: ajax.nl

Archiefbeeld uit 2007: een Kozakken Boys-speler bijt zich vast in Luis Suárez. Foto: ajax.nl

Overwinning op Helmond Sport
Bovendien barst Kozakken Boys van het zelfvertrouwen door de 3-0 overwinning van deze week op Helmond Sport. ,,We hadden eerder nog nooit van Helmond Sport gewonnen (het was de eerste ontmoeting ooit tussen beide clubs, red.). Dat we dan nú ineens wél weten te winnen, geeft ons vertrouwen een enorme boost.”

Kozakken Boys viert de overwinning op Helmond Sport. Foto: Pro Shots

Kozakken Boys viert de overwinning op Helmond Sport. Foto: Pro Shots

Onpasseerbaar
Ook Kozakken Boys-keeper Nils den Hartog (22) gelooft op basis van het verleden in een overwinning: ,,Ik voel me onpasseerbaar. Ajax heeft namelijk nog nooit tegen mij gescoord.”