Kritiek vanuit PSV op blessuretijdoverwinning Ajax: ‘Ze hebben weer geluk’


Door in blessuretijd met 1-0 van Benfica te winnen deed Ajax dinsdagavond uitstekende zaken in de Champions League. Niet iedereen is echter onder de indruk van de prestatie van de godenzonen. Vooral de manier waarop de overwinning tot stand kwam leidt tot kritiek, met name vanuit Eindhoven.

Lucky Ajax
,,Dit is weer typisch Lucky Ajax”, moppert PSV-mopperaar Willy van de Kerkhof woensdagochtend. ,,Zoals zo vaak winnen ze weer in blessuretijd, nu door een goal van die Mazzelraoui. Dat is puur geluk. Ze zouden de blessuretijd eigenlijk overal af moeten schaffen, dan stond Ajax er lang niet zo goed voor. Niet in de Champions League, maar al helemaal niet in de eredivisie.”

Ajax viert het resultaat tegen Benfica als een overwinning. Beeld: Veronica

Amsterdamse arrogantie
Zijn broer René wordt ook moe van het Amsterdamse fortuin. ,,Dit heeft niets meer met kwaliteit te maken. Elk zichzelf respecterend team trekt zo’n overwinning in de reguliere speeltijd over de streep. Maar nee, Ajax scoort doodleuk in de extra tijd. Dat is weer echt een voorbeeld van misplaatste Amsterdamse arrogantie.”

Ook Bayern München-aanvaller Arjen Robben was niet enthousiast over de prestatie van Ajax. ,,Maar ik sta er niet van te kijken. Je weet wat het is met die clubs uit Nederland, en Ajax in het bijzonder: je hebt pas van ze gewonnen als ze in de bus zitten en de stad uit zijn.”