Afzetterij: Amsterdamse taxichauffeur rijdt Brabantse toerist ongevraagd naar Mars


Dat Amsterdamse taxichauffeurs niet altijd de kortste route van A naar B nemen, is algemeen bekend. Maar dinsdagavond maakte een bestuurder het wel érg bont. Een nietsvermoedende toerist voelde ter hoogte van de planeet Mars nattigheid. Hij nam een foto als bewijs.

,,Ik was een dagje cultuursnuiven in Amsterdam”, vertelt Mark van Oorschot uit Erp. ,,Een bezoekje aan het Ajaxmuseum en de Amsterdam ArenA, wat winkelen; je kent het wel. Daarna wilde ik nog een kijkje nemen bij cultureel centrum annex poppodium Melkweg. En dan met de laatste trein terug naar Erp.”

Moedwillig omrijden
Moe van het wandelen, alle indrukken en het Amstelbier bestelde de Brabander een taxi om bij de Melkweg te komen. ,,Ik had natuurlijk wel gelezen over de malafide taxipraktijken in Amsterdam: dat chauffeurs moedwillig omrijden als ze merken dat er een toerist in hun auto zit. Ik was dus wel alert, maar ik raakte met de chauffeur in gesprek over de knappe prestaties van Jong Ajax. Dan heb je al snel minder oog voor je omgeving.”

Veel rood
Toen Mark na een half uur nóg niet bij de Melkweg was aangekomen, voelde hij nattigheid. ,,Het was donker, dus ik kon me moeilijk oriënteren. Ik zag buiten veel rood, dus vermoedde ik dat we ergens op de Wallen reden.”

Dat klopte niet helemaal: de taxi – een Tesla – naderde op dat moment de rode planeet Mars – zo’n 400 miljoen kilometer van de route. Mark: ,,Ik voelde me flink beetgenomen en ben ook goed tekeergegaan tegen de chauffeur. Daarna ben ik uitgestapt. Zonder te betalen, natuurlijk. De laffe oplichter!”

De benadeelde Mark maakte deze foto van de taxi en chauffeur als bewijs.

De benadeelde Mark maakte na het uitstappen deze foto van de taxi en chauffeur als bewijs.

Weer thuis
Inmiddels is de inwoner van Erp weer thuis. ,,Gelukkig was een vriendelijke automobilist bereid me op het station af te zetten, maar wat een bizar avontuur. Ik denk voortaan wel twee keer na voordat ik een taxi in Amsterdam bestel.”

De taxichauffeur in kwestie is zich van geen kwaad bewust. “De beste man wilde de Melkweg zien. Misschien had hij duidelijker moeten benadrukken wélke Melkweg.”