Levensgroot Snollebollekes-standbeeld geplaatst bij McDonald’s Best

De leegte die op het parkeerterrein van de McDonald’s in Best ontstond na het verwijderen van het Michael Jackson-standbeeld, is alweer opgevuld. Sinds woensdagavond staat er een tien meter hoog standbeeld van zanger Snollebollekes bij het hamburgerrestaurant.

Kritiek
Het weghalen van de Jackson-sculptuur, dinsdagochtend vroeg, veroorzaakte nogal wat commotie. De directie van McDonald’s Nederland was niet doof voor die kritiek. ,,Daarom hebben we besloten een standbeeld te plaatsen van een andere topartiest. Iemand die tot de groten der aarde behoort. En iemand die nog in leven is, zodat diegene zich ook kan verdedigen in het geval hij in een documentaire onderuit wordt gehaald. Dan blijven er maar een paar namen over: Bono, Mick Jagger of Snollebollekes. We kozen voor de laatste, ook omdat hij uit Best komt”, aldus een woordvoerder van de fastfoodketen.

Snollebollekes is sinds woensdag te bewonderen bij McDonald’s in Best. Beeld: Tim van der Heijden

Moderne Kofi Annan
McDonald’s noemt Snollebollekes een groot verbinder. ,,Hij is een moderne Kofi Annan; een soort Nelson Mandela. Zijn songteksten zijn diep, inspirerend en zetten aan tot bezinning. Neem nu zijn bekendste chanson Van Links Naar Rechts. Waarschijnlijk is hij de enige die over links en rechts kan zingen zonder dat het ontaardt in vermoeiende politieke discussies tussen voor- en tegenstanders van FvD. Dat verdient een standbeeld.”

Veel collega-artiesten van Snollebollekes zijn enthousiast en gunnen de Brabantse taalkunstenaar zijn succes. ,,Volledig terecht dat zijn omvangrijke oeuvre op waarde wordt geschat. Hij had tien jaar geleden al een standbeeld moeten krijgen, maar beter laat dan nooit”, schrijft Douwe Bob op Instagram.

Deel dit artikel: