Lionel Messi vervolgt loopbaan in zesde elftal FC Barcelona

Op zondagochtend een potje voetballen op een bijveld, daarna een cerveza pakken met wat vrienden en wanneer het uitkomt een trainingspartijtje op donderdagavond. Dat klinkt Lionel Messi als muziek in de oren. Daarom kiest de dertiger ervoor om te gaan voetballen voor FC Barcelona-6, een recreantenteam dat op bedenkelijk niveau acteert.

Afgelopen week maakte FC Barcelona bekend dat Messi, 34 inmiddels, volgend jaar niet in het vaandelteam speelt. Sindsdien doen allerlei wilde geruchten de ronde over de toekomst van de Argentijn. ,,Ik heb alles gelezen”, zegt hij. ,,Paris Saint-Germain en Manchester City zouden interesse hebben. Maar waar ik vooral om moest lachen, waren alle photoshops: heel veel supporters shopten mij in het shirt van hun favoriete club. Hilarisch natuurlijk, maar ik kan bevestigen dat ik niet op weg ben naar PSV, Real Madrid of Helmond Sport.”

Stakende boeren en Sergio Ramos

Messi: ,,Weet je, eigenlijk heb ik het best goed in Barcelona. Een transfer naar Engeland is sowieso gedoemd te mislukken, want ik spreek geheel geen Engels. Parijs wordt hem ook niet, want dan wordt de weg naar het trainingscomplex waarschijnlijk dagelijks geblokkeerd door stakende boeren. En dan tref ik C-acteur Sergio Ramos elke training. Nee, ik blijf lekker bij Barcelona. De jongens van het zesde hebben al regelmatig in de kantine gevraagd wanneer ik bij hen kwam voetballen. Nu ga ik het gewoon doen, fijn in de luwte. En ik kan op mijn fiets naar de club, net als Arjen Robben.”

Lionel Messi (voorgrond) toen hij nog prestatief voetbal speelde. Foto: Lluís Salas via Wikimedia CC 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

Lekker actief blijven

Bij Barcelona-6 wordt Messi herenigd met enkele oude bekenden, zoals Ruud Hesp, Boudewijn Zenden en Georghe Hagi. ,,Allemaal jongens die het spelletje snappen en lekker actief willen blijven, maar geen zin hebben om het hele weekend op te offeren voor het voetbal. Winnen we, dan is dat mooi. Verliezen we een keer, dan drinken we daar geen pilsje minder om. Al met al is het maar een spelletje.”

Lionel Messi debuteert op zondag 29 augustus om 10.00 uur, wanneer het vierde elftal van SC Salou op bezoek komt in Barcelona. ,,De eerste competitiewedstrijd is al een week eerder, maar dan ben ik een weekendje weg met mijn gezin. We gaan naar Madrid. Dat is altijd al mijn favoriete Spaanse stad geweest.”

Deel dit artikel: