Louis van Gaal naar FC Twente: ‘Wil nog één keer kampioen worden’


Er komt mogelijk toch nog een laatste klusje voor Louis van Gaal. De voormalig trainer van Oranje gaat na de zomer bij FC Twente aan de slag, op voorwaarde dat de Tukkers degraderen.

,,Ik heb een aanbieding gehad die ik niet kan weigeren”, zei Van Gaal woensdagavond tegen Ziggo Sport-commentator Jack van Gelder, zonder verder in detail te treden. De uitspraak bracht een geruchtenstroom op gang. Was het Ajax? Arsenal? Bayern München? Helmond Sport? Er werd volop gespeculeerd, maar niemand wist het antwoord.

Afsluiten met kampioenschap
Donderdagochtend kwam alsnog het verlossende woord, en wel van de oude meester zelf. ,,Ik ga naar FC Twente, op voorwaarde dat ze degraderen. Ik wil mijn trainersloopbaan afsluiten met een kampioenschap. Dat kan in de Jupiler League een stuk makkelijker dan op het hoogste niveau. Komende zomer word ik 67 en dan mag je best voorzichtig gaan afbouwen.”

Louis van Gaal, in gesprek met Jack van Gelder. Beeld: Ziggo Sports

Geen zin
Mocht FC Twente zich handhaven in de eredivisie, dan gaat het feest wat Van Gaal betreft niet door. ,,Ik heb geen zin om op mijn oude dag wekelijks naar een team in rode tenues te kijken dat verschrikkelijk voetbal speelt en vaak verliest. Dat heb ik bij Manchester United al genoeg gedaan.”