Luuk de Jong claimt landstitel PSV: ‘We hebben één punt meer dan Ajax’

Ajax viert vanmiddag een spetterend kampioensfeest op het Museumplein, maar als het aan Luuk de Jong ligt is dat onterecht. De aanvaller is van mening dat PSV dit seizoen meer punten heeft behaald dan de Amsterdamse wonderploeg en viert vandaag zijn eigen feestje. Ook claimt hij de topscorerstitel.

87 punten
,,Ze kunnen bij de KNVB beweren en berekenen dat Ajax kampioen is geworden, maar dat boeit me niet. De KNVB is niet bepaald een neutrale organisatie gebleken, dus wat wil dat nu zeggen?”, vraagt de goalgetter zich af. ,,Ik heb dit seizoen mijn eigen administratie bijgehouden. Onze remises tegen FC Emmen en Heerenveen waren hartstikke onverdiend en dus ook onterecht; voor mijn gevoel hebben we die gewonnen. Als ik dan vier punten bij ons totaal optel, eindigen we op 87 punten en dat is één punt meer dan Ajax. Daarmee is PSV voor mij dé kampioen van 2018-2019.”

Luuk de Jong nam vanochtend de tijd om de titel samen met fans te vieren. Foto: Bas Dijkhof

Naar het Stadhuisplein
De Jong is van plan het kampioenschap vandaag uitbundig te gaan vieren. ,,Een platte kar rijdt er vandaag niet in Eindhoven, maar ik rijd vanmiddag de route met mijn eigen auto. Rond 16.30 uur hoop ik aan te komen bij het stadhuis en vraag ik of ik even op het balkon mag klimmen – als er op dat tijdstip tenminste nog mensen aanwezig zijn. Vervolgens toon ik de replica van de schaal aan de mensen. Die replica heb ik gisteravond op een parkeerplaats van Gijs de Jong gehad. Best handig, familie die bij de KNVB werkt.”

Waarschijnlijk op verzoek van Luuk de Jong zijn in Eindhoven de voorbereidingen op het feest in volle gang. Foto: Google Streetview

Topscorer
Ook zonder titel had zelfbenoemd kampioen Luuk de Jong trouwens reden voor een feestje. ,,Ik ben namelijk topscorer geworden. Volgens de KNVB moet ik die titel delen met Tadić, maar dat klopt niet. Ons eerste doelpunt van gisteren was namelijk geen eigen goal van Heracles. Ik raakte de bal aan, 100%! Maar ik snap het best dat de administratie van de KNVB nog niet op orde is, want ze hadden gisteravond natuurlijk een feestje in Doetinchem.”

De kopsterke aanvaller neemt de rest van de week vrij om bij te komen van alle festiviteiten. Daarna voegt hij zich bij Oranje om zich voor te bereiden op de beslissende wedstrijden van de Nations League, begin mei. De Jong kijkt ziet die duels met vertrouwen tegemoet: ,,Dat we de Nations League gaan winnen, staat voor mij eigenlijk al vast.”

Deel dit artikel: