Luuk de Jong eist jubileumtreffer Messi op: ‘Ik raakte de bal’

Lionel Messi dacht gisteravond zijn 600e treffer voor FC Barcelona te hebben gescoord, maar Luuk de Jong denkt daar heel anders over. De PSV-aanvaller, die gisteren als toeschouwer in Nou Camp op de tribune zat, claimt dat hij de bal raakte en dat de eer hem dus toekomt.

Lichtjes geraakt
,,Ik zat achter het doel van Liverpool-keeper Alisson Becker”, vertelt De Jong. ,,Diep in de tweede helft legde Messi aan voor een vrije trap. Hij raakte hem best aardig en de bal vloog in de kruising, maar ik raakte ‘m wel aan met mijn haar. Heel lichtjes misschien, maar dat telt toch ook? Anders had die keeper de bal gewoon gepakt.”

Gràcies Luuk
,,De reactie van de fans die dicht bij me op de tribune zaten, bevestigt mijn verhaal”, gaat de kopsterke spits verder. ,,Zij vlogen mij in de armen, maakten selfies met me. ‘Gràcies Luuk’, scandeerden ze. Dat is Catalaans voor ‘Bedankt Luuk’. Dat is op tv helaas niet te horen omdat Sierd de Vos erdoorheen ratelde, maar het doet niets af aan mijn aandeel in het doelpunt.”

Luuk de Jong is het middelpunt van de feestvreugde. Beeld: Ziggo Sport

Appje
Na het laatste fluitsignaal wilde De Jong naar scheidsrechter Björn Kuipers lopen om te melden dat de teller van Messi wat hem betreft op 599 blijft steken. ,,Helaas werd ik tegengehouden door een overijverige steward. Ik zei nog: ‘I am Luuk de Jong’, maar ik mocht niet op het veld. Waarschijnlijk omdat ze in Spanje geen Engels spreken. Het is jammer, maar ik stuur Björn nog wel een appje.”

De UEFA onderzoekt nog of het doelpunt inderdaad op naam van Luuk de Jong komt. Gebeurt dat, dan is dat De Jongs eerste Champions League-goal sinds 28 november vorig jaar, toen hij voor PSV tegen FC Barcelona scoorde. Hij is dan ook meteen de eerste speler ooit die in één Champions League-toernooi scoort voor twee verschillende clubs, al lijkt de goalgetter van die statistiek niet erg onder de indruk: ,,Ik scoor waar, wanneer en voor wie ik wil.”

Deel dit artikel: