Luuk de Jong niet onder indruk van aanhoudende droogte: ‘Ik heb er ervaring mee’


Vertrouwen houden, hard blijven trainen en niet te veel weerberichten lezen. Dat is volgens ervaringsdeskundige Luuk de Jong, aanvaller van PSV, de beste manier om de aanhoudende droogte de baas te blijven.

De droogte in Nederland is momenteel het gesprek van de dag bij menig kapsalon of bedrijfskoffiezetapparaat. De laatste regenbui dateert van begin juni en het einde van het droge weer is momenteel nog niet in zicht. Sterker nog; meteoroloog Piet Paulusma voorspelt voor komend weekend stortbuien, wat erop duidt dat het voorlopig niet gaat regenen.

PSV-aanvaller Luuk de Jong is allerminst onder de indruk van de droogte. ,,Ik heb er ervaring mee. In vorig jaar stond ik van april tot eind november droog. Daarbij vergeleken stelt dit niet zo gek veel voor.”

Luuk de Jong wordt niet warm of koud van de droogte. Beeld: YouTube/Omroep Brabant

Luuk de Jong wordt niet warm of koud van de droogte. Beeld: YouTube/Omroep Brabant

Niet mopperen
De voetballer raadt mensen aan om het hoofd niet te laten hangen. ,,Je kunt wel gaan lopen mopperen op het KNMI, maar dat lost niets op. Vertrouwen is het toverwoord. En intussen hard blijven trainen. In combinatie met een beetje geluk komt het dan echt wel een keer goed.”

De Jong maakte tijdens zijn droge periode de fout zich te veel aan te trekken van de mening van anderen. ,,Toen ik niet scoorde, kon ik er volgens sommige columnisten ineens niets meer van. Maar ja, als de gebroeders Van de Kerkhof iets kritisch over me zeggen, ben je natuurlijk toch geneigd dat te geloven. Die twee praten echt geen onzin. Daardoor ging ik wel aan mezelf twijfelen. Als ik de mensen een tip mag geven: lees niet te veel weerberichten.”

Vijftien jaar droogte in Rotterdam
Luuk de Jong krijgt bijval van Feyenoord-directeur Jan de Jong (geen familie). ,,Onze club stond van 2003 tot 2018 droog. Uiteindelijk kwam zelfs daar een einde aan. Als wij dat kunnen, is er alle reden om te vertrouwen in een spoedige regenbui of zelfs een kampioenschap van Ajax.”