Luuk de Jong opgelucht na remise: ‘Toch weer een puntje uitgelopen op Ajax’

Na het traditionele puntenverlies in Heerenveen (2-2) was het glas voor PSV-captain Luuk de Jong handvol. De aanvaller vindt het een goede zaak dat zijn ploeg hoogstwaarschijnlijk weer een punt uitloopt op Ajax, dat zondagmiddag hekkensluiter NAC ontvangt.

Uitgelopen
,,Vooraf teken je natuurlijk niet voor één punt in Heerenveen. Maar na 25 minuten, als je met 2-0 achter staat, teken je natuurlijk wél voor één punt in Heerenveen. Een punt is niet veel, maar vanavond kunnen we waarschijnlijk concluderen dat we toch weer een puntje zijn uitgelopen op Ajax. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat zij in hun huidige vorm stunten tegen NAC, want NAC is toch bepaald geen Real Madrid”, zegt De Jong zondagochtend.

Slecht geslapen
De spits heeft de afgelopen nacht slecht geslapen, zegt hij. ,,Ik zit nog vol adrenaline. De manier waarop we gisteren dat punt pakten, is ongekend. In blessuretijd, dat verzin je niet! Zoiets maak je als voetballer hooguit twee keer mee en als voetballer van PSV waarschijnlijk minder. Ik heb het doelpunt van Donyell Malen in de 95e minuut nog wel een paar keer langs zien komen in mijn ondiepe dromen. Nu ben ik erg slaperig, maar daar hadden we gisteravond in de eerste helft allemaal last van.”

Luuk de Jong is tevreden met het punt. Foto: Bas Dijkhof

Herstellen
Voor De Jong en zijn teamgenoten staat deze zondag in het teken van herstellen. ,,We hebben gisteren dertig minuten keihard gewerkt met zijn allen, dus vandaag staat er alleen een lichte uitlooptraining op het menu. Vanmiddag gaan we met zijn allen kijken naar Ajax tegen NAC. Daarna gaan we waarschijnlijk nog een uurtje de stad in om te vieren dat het kampioenschap dit weekend weer een stukje dichterbij is gekomen!”

Deel dit artikel: