Maandag Nationale Actiedag Giro555 voor FC Barcelona

Samenwerkende Hulporganisaties organiseert komende maandag een Nationale Actiedag voor FC Barcelona. Die club werd vrijdagavond in Portugal compleet met de grond gelijk gemaakt. De omvang van de schade is nog nauwelijks te overzien.

Laat op de vrijdagavond werd de historische Catalaanse vesting volledig in de as gelegd. Op beelden is te zien dat er een Duits explosief tot ontploffing wordt gebracht. Daarna lopen getroffen inwoners van Barcelona, voornamelijk twintigers en dertigers, er aangeslagen en totaal verdoofd bij.

Bij de ramp was ook een jonge Nederlandse arbeidsmigrant betrokken. Volgens Buitenlandse Zaken maakt hij het naar omstandigheden goed. ,,Hij kwam met de schrik vrij. Gelukkig voor hem stond hij eigenlijk de hele avond niet in de buurt van het gevaar. Onze prioriteit ligt nu bij het zo snel mogelijk laten invliegen van VI-verslaggevers, zodat ze een mooi verhaal kunnen optekenen waarin zijn heroïsche optreden en overzicht centraal staat.”Nou Camp, de thuishaven van vele getroffenen. Foto: Pixabay

Krater


Maar niet iedereen kwam er zo goed vanaf als onze landgenoot. Minstens één slachtoffer, een Spanjaard op leeftijd, dreigt zijn baan te verliezen. En gevreesd wordt dat veel expats de rampplek binnenkort verlaten, waarmee een krater wordt geslagen in de lokale economie, vooral vanwege teruglopende merchandise-verkoop.

Samenwerkende Hulporganisaties benadrukt het belang van snel handelen. ,,Maandag gaat Giro555 open voor FC Barcelona. Helaas voor Beiroet, maar Nederland en Barcelona hebben een sterkere band.”

Veel BN’ers, waaronder André Hazes junior (zanger), Ruud Hesp (oud-keeper)  en Dave Roelvink (oud-coureur) hebben hun medewerking toegezegd en nemen maandag plaats in het callcenter. Ook enkele politici van coalitiepartijen dragen hun steentje bij, laat een woordvoerder van het CDA weten: ,,Wij rennen nooit weg voor onze verantwoordelijkheid.”
Deel dit artikel: