Man (37) komt in opstand tegen winnen Helmond Sport-seizoenskaart voor het leven


Met een welgemikt schot won Hans van Gogh (37) dinsdag een seizoenskaart voor Helmond Sport. Niet zomaar een kaart, maar een waarmee hij de rest van zijn leven gratis de thuiswedstrijden van Helmond Sport kan bijwonen. En daar is Van Gogh op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Opblaasbare pop
Nietsvermoedend deed de Mierlonaar dinsdagavond mee aan het vaardigheidsspel ‘Op de stropdas’. ,,Ik was op het sportpark van Helmond Sport om een shirtje te kopen voor mijn zoon Justin”, vertelt hij zelf. ,,Er waren meerdere supporters, want mensen konden hun seizoenskaart gratis verlengen en op zo’n aanbod komen natuurlijk honderden mensen af. Op het hoofdveld stond een opblaasbare pop in Helmond Sport-tenue, waarschijnlijk zodat de lange rij wachtenden iets te doen had. Het was de kunst om de bal vanaf 25 meter op zijn stropdas te leggen.”

Koud kunstje
Voor Van Gogh was dat een koud kunstje. ,,Ik voetbal in het zevende elftal van vv Mifano, dus dan kun je wel iets. De bal op de stropdas van een grote pop trappen was dus geen enkel probleem, zeker als je bedenkt dat die pop net zo beweeglijk was als mijn teamgenoten.”

In de val gelokt
Zoals zo vaak kwam de kater later. ,,Nadat ik de stropdas had geraakt, kwam er een medewerker van Helmond Sport op me af, met de mededeling dat ik een seizoenskaart voor het leven heb gewonnen. Ik was zo geschrokken, dat ik er op dat moment niet aan dacht te weigeren. Ik voel me in de val gelokt”, vertelt de zichtbaar aangedane dertiger.

Hans van Gogh (rechts) beseft nog nauwelijks wat hem overkomen is. Foto: Helmond Sport

Afstand doen
Nu hij bekomen is van de schrik, is Van Gogh echter vastberaden afstand te doen van zijn prijs. ,,Ik wil die kaart helemaal niet. Ik ga één keer per jaar naar Helmond Sport en dat is om een shirtje voor mijn zoon te kopen. Als ik matig voetbal wil zien, kijk ik op zondagmorgen wel om me heen. Ik heb de administratie van Helmond Sport gebeld, maar ze willen ‘m niet terug. Verkopen op Marktplaats gaat ook niet, want de kaart is op naam. Ik ben ten einde raad; Helmond Sport verwacht dat ik om de week in het stadion zit.”

Contract
Woensdagmiddag kreeg de gedupeerde voetballiefhebber uiteindelijk toch het verlossende telefoontje: Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen belde hem. Van Gogh: ,,Hij bood me meteen een contract voor onbepaalde tijd aan. Spelers die een goede pass kunnen geven, zijn volgens hem altijd welkom bij Helmond Sport.”