Man met inbraakangst stelt geen out-of-officebericht in: ‘Collega’s hoeven niet te weten dat ik op vakantie ben’


De vakantieperiode staat voor de deur: altijd een tijd waarin veel mailtjes worden beantwoord met een out-of-officebericht. Een medewerker van een uitzendbureau in Eindhoven weigert echter om een automatische afwezigheidsmelding in te stellen. Hij is bang dat zijn kantoor leeggeroofd wordt als zijn collega’s merken dat hij op vakantie is.

Kantoor geplunderd
,,Mijn collega’s hoeven niet te weten dat ik drie weken niet op kantoor ben. Ik zie het al gebeuren: op maandag 21 augustus kom ik terug op mijn werk, na drie weken Salou, en dan is mijn kantoor geplunderd. Daar heb ik geen trek in”, zegt salesmanager Rob van Oorschot, die alleen aan dit artikel wil meewerken na het maken van de – niet nagekomen – afspraak dat het pas na zijn vakantie gepubliceerd wordt.

Voor Rob van Oorschot is de vakantieperiode de meest stressvolle tijd van het jaar.

Bewoonde indruk
Om de kans op roof te verkleinen, heeft de 36-jarige Helmonder, die in het dagelijks leven thuisfluiter van Stiphout Vooruit 4 is, een betrouwbare collega gevraagd zijn kantoor een bewoonde indruk te geven. ,,De intercedente die in het kantoor naast me werkt, zet mijn monitor af en toe aan en zorgt dat er geen stapels interne post op mijn bureau liggen. En zelf parkeer ik de auto van mijn vrouw pal voor het kantoor. Die honderdvijftig euro parkeergeld neem ik wel op de koop toe.”

Vakantieplannen
Al dan niet oprecht geïnteresseerde collega’s die de inbraakschuwe Van Oorschot de komende weken bij de koffieautomaat vragen naar zijn zomervakantieplannen, kunnen rekenen op een afgemeten antwoord. ,,Ik vertel ze dat ik de hele zomer lekker op kantoor blijf, maar dat er wel iemand op mijn woning past. Anders roven ze straks mijn huis leeg.”