Man met Zwitsers accent doet bommelding; FIFA-verkiezingslocatie ontruimd


De FIFA-presidentsverkiezingen van vrijdag zijn bruut verstoord door een bommelding. Kort voor twaalf uur ‘s middags meldde een anonieme beller dat er een bom in het Hallenstadion in Zürich zou ontploffen als Sepp Blatter niet zou worden herkozen.

Ontruimen
Daarop besloot de politie om het congrescentrum te ontruimen. ,,De kans dat de tot 2021 geschorste Sepp Blatter wordt herkozen is niet zo gek groot, hoewel je het binnen de FIFA natuurlijk nooit helemaal zeker weet. Uit voorzorg hebben de we verkiezingslocatie geëvacueerd en laten we bomexperts komen”, zei een politiewoordvoerder.

FIFA

Na de bommelding werd de zaal geëvacueerd.

Bejaarde, verwarde man
De politie heeft geen enkel vermoeden wie er verantwoordelijk is voor het telefoontje. ,,Volgens de telefoniste van de FIFA klonk de beller als een bejaarde en wat verwarde man, die Engels sprak met een zwaar Zwitsers accent. Hij eiste dat Sepp Blatter zou worden herkozen of dat de verkiezingen zouden verschuiven naar een datum ná 8 oktober 2021 (toevalligerwijs de datum tot wanneer Sepp Blatter geschorst is, red.). Zo niet, dan zou er een bom afgaan.”

media_xll_3036190

Na de bommelding werd de zaal geëvacueerd.

Geen doel- en telefoonlijntechnologie
,,Volgens onze informatie”, zo besloot de politiezegsman, ,,kwam het telefoontje uit een dure buitenwijk van Zürich, maar de exacte locatie kunnen we niet achterhalen. De beller zei namelijk fel tegenstander te zijn van doel- en telefoonlijntechnologie.”

Goed voorbereid
De FIFA-telefoniste die het verdachte telefoontje beantwoordde zegt dat de beller veel wist over de FIFA. ,,Hij sprak me zelfs bij mijn voornaam aan en vroeg me hoe het met mijn labrador ging. Verbazingwekkend, want alleen Sepp Blatter weet dat ik een labrador heb. Hij is duidelijk goed voorbereid te werk gegaan.”

Aanbod van Blatter
Door de bommelding zal er tot nader order geen nieuwe FIFA-president worden gekozen. Volgens de FIFA heeft voormalig president Sepp Blatter zich iets na twaalf uur ’s middags telefonisch gemeld met het aanbod om, op interimbasis, als FIFA-leider te fungeren.De politie kon niet bevestigen dat er daadwerkelijk vanuit Blatters huis gebeld werd: ,,Het telefoontje kwam uit een dure buitenwijk van Zürich, maar de exacte locatie kunnen we niet achterhalen.”


Volg ‘Er mag gezongen worden’ op Facebook: klik hier.