‘Maradona’ in Mierlo blijkt experiment van Frank Lammers


Het was eigenlijk ook te mooi om waar te zijn: de misschien wel beste voetballer ooit, die drie weken lang in Mierlo verblijft. Dat ís het dan ook: niet de échte ‘Pluisje’ zorgde de afgelopen dagen voor een hype in en rond hotel De Brug, maar de Mierlose acteur Frank Lammers.

Kritisch blijven
Lammers wilde de goedgelovigheid van de media en het publiek eens testen. ,,In deze tijd van nepnieuws is het belangrijk om kritisch te blijven en niet alles te geloven wat er gezegd en geschreven wordt. Daarom besloot ik wat kilo’s aan te komen, een te strak trainingspak te kopen en een vriend op Facebook te laten zetten dat hij Diego Maradona in een hotel in Mierlo had gespot. Volkomen ondenkbaar natuurlijk; een wereldster uit Buenos Aires in een gehucht in Brabant.”

Frank Lammers, verkleed als Maradona, trok meer bekijks dan zijn PSV-musical. Beeld: Omroep Brabant

Hulp van hangjongeren
De acteur stond er tijdens zijn stunt niet alleen voor. ,,Ik kwam zogenaamd met spelers van de fictieve voetbalclub Al Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten. In werkelijkheid waren dat hangjongeren uit Helmond-West. Zij moesten twee keer per dag wat balletjes hooghouden op het trainingsveld van Mifano. Dat was zo geregeld. Die jongens wonen hier vlakbij en zijn meestal toch al gekleed in sportkleding.”

Capriolen
Als Maradona kon Lammers de vreemdste capriolen uithalen. ,,Ik kon bier drinken aan de bar van het hotel, een Turkse kapper uit Enschede over laten komen en boodschappen doen in de HEMA. Dat laatste kan alleen als ik vermomd ben; vanwege mijn contract met Jumbo mag ik alleen in die winkel komen. Wat ik het leukste vond? Al die onwetende mensen die een selfie met me wilden maken. Ze hadden allemaal niks door. Hilarisch.”

Frank ‘Pluisje’ Lammers.

Uit de hand
Lammers besloot zaterdagmiddag om zijn ware identiteit te onthullen. ,,Het begon uit de hand te lopen. Ik werd zelfs door PSV uitgenodigd om de wedstrijd tegen AZ te gaan bekijken. Ik ben niet flauw en wil best ver gaan, maar daar heb ik dus écht geen zin in. Wat ik vanavond wél ga doen? Ik denk dat ik Max Verstappen vraag om boodschappen te komen brengen, en dan met vrienden ga barbecueën in mijn tuin. Want wat is het leven fijn, in de zon.”