Marcel Keizer tevreden ondanks bekeruitschakeling: ‘Tot laatste dag van het seizoen in de race geweest’


Ajax werd woensdagavond, op de laatste dag van de herfst, weliswaar uitgeschakeld voor de KNVB-beker, maar niettemin is Marcel Keizer tevreden over de prestaties van zijn team. De coach vindt dat hij aan de doelstelling heeft voldaan: tot de laatste dag van het seizoen meedoen om zowel de landstitel als de KNVB-beker. Ajax-directeur Edwin van der Sar is minder content en vindt bovendien dat zijn HR-afdeling het begrip ‘seizoen’ voortaan beter moet definiëren.

Winter
FC Twente maakte woensdagavond 20 december een einde aan de bekeraspiraties van de godenzonen. Desondanks verscheen coach Keizer na afloop met een brede grijns voor de camera’s. ,,Zo ga je lekker richting feestdagen”, zei hij. ,,We zijn tot de allerlaatste dag van het seizoen in de race geweest voor twee prijzen. Morgen (donderdag, red.) begint immers de astronomische winter.”

Coach Keizer is een blij man. Beeld: YouTube / NOS.

Concreter
Edwin van der Sar, directeur van Ajax, was minder enthousiast dan de oefenmeester. ,,In Marcels arbeidsovereenkomst heb ik laten vermelden dat we verwachten dat Ajax-1 tot het einde van het seizoen meedoet om minimaal de landstitel en de KNVB-beker. In het vervolg moeten de dames van onze HR-afdeling de term ‘seizoen’ maar iets concreter specificeren.”

Ondanks de mooie prestaties is het vizier van de bejubelde Keizer nú al gericht op het nieuwe seizoen, dat donderdag begint. ,,Veel tijd om na te genieten is er niet. Bovendien maakt één zwaluw nog geen zomer.”