Mario Götze doet schokkende onthulling: ‘Ik scoorde ooit in een WK-finale’

PSV’er Mario Götze heeft het Duitse nationale elftal in 2014 aan de wereldtitel geholpen. Hij scoorde in de verlenging het enige doelpunt tegen Argentinië. Dat vertelde de nog altijd iets te zware spelmaker na afloop van het duel met Heerenveen.

Götze opende zondagmiddag de score tegen Heerenveen, waar PSV al sinds 1913 niet meer gewonnen heeft. Op de vraag van Fox Sports of dat zijn belangrijkste treffer ooit was zei hij volmondig ja. ,,Dit is zonder meer mijn meest waardevolle doelpunt ooit, al heb ik ooit eerder de score geopend. Dat was in de zomer van 2014. Ik mocht toen invallen in de finale tegen Argentinië. Ik kreeg de bal vanaf links, nam aan en schoot de bal achter de vergeefs graaiende keeper Sergio Romero. Daardoor werden wij wereldkampioen”, aldus een openhartige Götze.

Götze scoorde ook in 2014 al eens. Beeld: YouTube/Fox Sports

Waarheid

Interviewer Jan Joost van Gangelen dacht eerst dat de Duitser een grapje maakte, maar een snelle check op zijn smartphone leerde dat Götze inderdaad de waarheid sprak. ,,Niemand heeft me er ooit naar gevraagd”, vulde de middenvelder eraan toe. ,,En het is ook niet zo dat het veel invloed op mijn loopbaan heeft gehad, of zo. Ik maakte gewoon een doelpunt, zoals ik vandaag ook deed. Maar mijn doelpunt tegen Heerenveen was belangrijker. Vooral als je dan dat volle uitvak op het bandje tekeer hoort gaan. Wunderbar!

Götze, die in de Man of the Match-verkiezing keurig tweede werd achter arbiter Bas Nijhuis, besloot met nóg een leuk feitje: sinds 2014 wordt hij in eigen land weleens Super Mario genoemd: ,,Niet omdat ik zo super ben, maar omdat ik in het dagelijks leven wat bijklus als loodgieter én graag pizza eet.”

Verrast

PSV-trainer Roger Schmidt gaf toe verrast te zijn door het nieuws over Götzes finaledoelpunt. ,,Ik wist het niet. Sterker nog: ik had tot de laatste dag van de zomerse transferperiode nog nooit van Mario Götze gehoord, maar omdat hij toch in de buurt was, hebben we hem mee laten trainen. En ik moet zeggen dat hij me niet tegenvalt.”

Deel dit artikel: