Mark van Bommel hoopt op bekerstunt tegen GVVV

Mark van Bommel heeft zich niet bij voorbaat neergelegd bij een bekernederlaag tegen amateurclub GVVV. De strijdbare coach beseft dat PSV de underdog is, maar hoopt half december op een stunt in Veenendaal.

Lastig
,,Natuurlijk is GVVV de grote favoriet”, zei Van Bommel zondagochtend op trainingscomplex De Herdgang. ,,Laten we er niet omheen draaien: ze hebben Helmond Sport uitgeschakeld en dan kun je wel wat. En eerlijk is eerlijk: ze hebben meer kwaliteit in de selectie. Het zal lastig worden, maar ja: het lot bepaalt. En zo’n loting is net als een penaltyserie, al kun je op een loting wel degelijk trainen.”

Toch hoopt de gevierde oefenmeester op een klein mirakel. ,,In de beker gebeuren er ooit vreemde dingen. Bovendien kan het spoken op sportpark Panhuis, dat is een bekend gezegde. We moeten gewoon proberen om het tot de 1-0 achterin dicht te houden. Stel dat dat lukt, en er waait een keer of twee een bal in, beker je gewoon verder. Zo is het ook.”

Mark van Bommel vertelt over de loodzware loting. Beeld: YouTube/PSV

Vooral genieten
In zijn tijd als voetballer speelde Van Bommel ook ooit tegen op papier betere tegenstanders. ,,Iedereen dacht voor de WK-wedstrijd tegen Kameroen in 2010 dat we kansloos zouden zijn. Toch wonnen we. Dat voorbeeld ga ik in de wedstrijdbespreking zeker aanhalen. En ik ga de jongens zeggen dat ze vooral moeten genieten. Want het is natuurlijk wel mooi dat we een club als GVVV loten. Dat zijn dingen die je later graag aan je kleinkinderen vertelt.”

Kerst
Niek Oosterlee, hoofdtrainer van de Veenendaalse tweededivisionist, houdt gemengde gevoelens over aan de loting. ,,Natuurlijk is de kans groot dat we de volgende ronde bereiken, maar het was natuurlijk ook wel heel leuk geweest als we een topclub hadden geloot. Vooral voor de spelers. Nu moet ik ze zien te motiveren voor een doordeweeks potje tegen PSV. Eigenlijk kunnen we alleen maar verliezen, maar daar moet ik niet aan denken. Ik wil namelijk graag de kerst halen.”

Deel dit artikel: