Mark van Bommel realistisch na Champions League-loting: ‘PSV moet waken voor onderschatting’


Na de gunstige Champions League-loting van donderdag kan de groepswinst PSV bijna niet ontgaan, maar toch is Mark van Bommel behoudend. De coach waarschuwt zijn spelers om met name FC Barcelona serieus te nemen en kondigt aan zijn sterkste spelers op te stellen.

Onderschatting
,,We moeten niet denken dat we zomaar die groep eventjes winnen”, reageert de Limburger. ,,Natuurlijk is Barcelona niet meer zo sterk als twee jaar geleden, toen Neymar en Iniesta er nog speelden. Maar ze hebben nog steeds spelers die ook bij PSV in de basis of op de bank zouden starten. Wie? Ik kan zo even geen namen noemen, maar ze hebben zich niet voor niets gekwalificeerd voor de Champions League. Dan kun je echt wel wat. We moeten waken voor onderschatting en ik zal dan ook zeker geen spelers gaan sparen.”

Loeren op de counter
Van Bommel verwacht dat Barcelona, dat PSV op 18 september ontvangt, zich zal ingraven. ,,Waarschijnlijk blijven ze met elf man in hun eigen zestienmetergebied hangen en hopen ze via een spaarzame counter of vrije trap toch dicht bij ons doel te komen. We zullen dus negentig minuten geduldig en geconcentreerd moeten blijven, waarna Luuk de Jong traditietrouw de bevrijdende treffer scoort. Normaal gesproken moet dat lukken, maar als het Catalaanse publiek achter de ploeg gaat staan, kan het spoken in Nou Camp. En ik heb gehoord dat ze het gras wat langer willen laten groeien, om ons befaamde tiki taka-spel te bemoeilijken. Zie je: ze doen alles om toch een kans te maken tegen ons.”

Van Bommel ziet FC Barcelona niet als voorbeeld, maar neemt de ploeg wel degelijk serieus. Beeld: Veronica

Tweede geen ramp
Mocht Barça – tegen alle verwachtingen in – van PSV winnen, dan is er volgens Van Bommel nog steeds geen man overboord. ,,Tweede worden is ook geen ramp, al denkt Ajax daar in de competitie anders over. Van Tottenham Hotspur winnen we 99 van de 100 keer, zo niet vaker. Sinds het vertrek van clubicoon Vincent Janssen hebben ze niemand meer die een doelpunt kan maken. En Inter? Ach, daar ging ik vroeger alleen met Gomes, Fredje Bouma en Theo Lucius naartoe!”