Mark van Bommel volgt voorbeeld Arjen Robben: publiekslieveling als speler terug naar PSV

Daags na het grote nieuws dat Arjen Robben terugkeert bij zijn jeugdliefde FC Groningen, kondigde ook zijn voormalig ploeggenoot Mark van Bommel zijn comeback aan. De 43-jarige oud-international en tevens voormalig coach van PSV keert terug bij de club uit Eindhoven. Niet als coach, maar als voetballer.

De in Eindhoven nog altijd zeer geliefde Van Bommel maakte het grote nieuws zondagmiddag zelf bekend in een vlog. ,,PSV zit nog steeds in mijn hart. Eindhoven is mijn thuis. Ik ben in mijn tijd als trainer zelfs regelmatig met de fiets naar de training gegaan. Dat was trouwens niet vrijwillig, maar omdat een fan de banden van mijn auto had lekgestoken. Maar mede daardoor ben ik nog wel fit. Ik ben niet meer de jongste, maar als ik de selectie bekijk, kan ik nog prima mee.”

Mark van Bommel deed zondagmiddag al mee aan de training. Foto: Bas Dijkhof

Open sollicitatie

De terugkeer van de verloren zoon komt niet als een grote verrassing. Het is algemeen bekend dat Van Bommel, ondanks zijn voortijdige vertrek als coach, nog warme gevoelens voor PSV koestert. In een gisteren verschenen interview trok de routinier zich het boetekleed nog aan. ,,Ik snap niet dat ze me niet eerder hebben ontslagen. Het voetbal leek nergens op en de resultaten waren ook PSV-onwaardig. Ze zijn te mild voor me geweest”, zei hij tijdens een vraaggesprek, dat veel weg had van een Heurelho Gomes-achtige open sollicitatie, tegen NOS-verslaggever en tevens zijn vertrouweling Bert Maalderink.

Het nieuws over de terugkeer van de Limburger bleef niet onopgemerkt. Op de administratie van PSV stond de telefoon roodgloeiend. Talloze fans wilden de recente verlenging van hun seizoenskaart namelijk ongedaan maken. PSV-directeur Toon Gerbrands noemt dat een positief gevolg van het Van Bommel-effect. ,,Zo wordt het steeds makkelijker om de anderhalve meter afstand op de tribune te handhaven.”

Deel dit artikel: