Mark van Bommel weigert verjaardagsfeestje buurvrouw te verlaten: ‘Heb het gevoel dat ik de boel nog aan de praat kan krijgen’

Mark van Bommel zit al bijna 24 uur in de huiskamer van zijn buurvrouw Shaniqua. Hoewel de andere gasten haar verjaardagsfeestje, dat gisteravond begon, al lang verlaten hebben, is de coach van PSV niet van plan op te stappen. Hij heeft namelijk het idee dat zijn missie nog niet voltooid is.

Shaniqua Poels, die naast de Limburger woont, werd gisteren 48 jaar. Ze pakte groots uit en vroeg familie, vrienden en bekenden om te komen. Die gaven massaal aan haar oproep gehoor en deden zich flink te goed aan stukjes worst en blokjes kaas. Ook de Senseo-koffie vloeide rijkelijk.

De eerste
Mark van Bommel was één van de genodigden. ,,Hij was er al om 17.00 uur. Ik zei nog: ‘Mark, je bent de eerste.’ Hij antwoordde dat hij ook weleens wilde weten hoe dat voelt. Daarna ging hij zitten. En nu (dinsdag om 15.00 uur, red.) zit hij er nog steeds. Terwijl de rest al sinds gisteravond 22.00 uur weg is.”

Mark van Bommel, hier nog in gezelschap van andere gasten, vermaakt zich opperbest. De vrouw des huizes (5e van links) ziet de bui al hangen. Originele foto: viraaltjes.nl

Subtiele hints
Hoewel Shaniqua goed met haar buurman door één deur kan, zou ze het toch wel prettig vinden als hij zou vertrekken, zodat ze naar bed kan. ,,Ik vind het niet beleefd om hem de deur te wijzen. Wel heb ik hem een paar subtiele hints gegeven dat het tijd is om te gaan. Zo heb ik alle kopjes en lege chipsbakjes opgeruimd toen hij er als enige nog zat. Ook heb ik opzichtig gegeeuwd en gezegd dat ik best naar bed wilde. Toen dat ook niet hielp, heb ik de samenvattingen van de laatste duels van PSV opgezet. Iedereen zou stante pede zijn weggerend, maar Mark bleef gewoon zitten. Bizar.”

Mark van Bommel laat telefonisch weten, dat hij voorlopig niet van plan is om zelf op te stappen. ,,Daar is geen sprake van. De laatste uren zegt Shaniqua weinig tegen me, maar ik heb het gevoel dat ik de boel nog aan de praat kan krijgen. Bovendien heb ik goede helften gezien. Vooral de halve kersentaart is prima. Ik heb niet het idee dat de houdbaarheidsdatum is verstreken en ben van plan nog een kopje koffie te vragen.”

Revancheren
De coach bekent wel dat de recente resultaten te wensen overlaten. ,,Vooral mijn gesprek met de zwager van Shaniqua verliep wat stroef. Zeker in het begin domineerde ik de conversatie, maar daarna kroop hij steeds meer in zijn schulp. Tegen verdedigende personen heb ik het lastig. Maar ik vind niet dat ik daarop moet worden afgerekend. Het is iemand die ik voorlopig niet meer zal treffen, dus dan kan ik me niet revancheren.”

Of Van Bommel zijn positie spoedig zal verlaten? Daarop rekent Shaniqua wel. ,,Volgens mij traint PSV één of twee keer per week, dus dan zal hij toch moeten vertrekken. Maar ja, je weet hoe hij is, hè. Zelf aanvoelen wat het beste moment is om op te stappen is niet zijn sterkste punt.”

Deel dit artikel: