Matthijs de Ligt naar Juventus: ‘Heb altijd al voor een Champions League-kwartfinalist willen spelen’

Een langgekoesterde droom van Matthijs de Ligt komt uit. De Ajacied zoekt het hogerop en vertrekt naar Juventus. De uitstekende prestaties van de Oude Dame in het afgelopen Champions League-seizoen gaven de doorslag voor de jonge verdediger.

,,Ik heb altijd al ooit voor een Champions League-kwartfinalist willen spelen”, reageert De Ligt op de droomtransfer. ,,Juve stond een paar maanden geleden zelfs met één been in de halve finale, maar helaas werden ze in eigen huis uitgeschakeld. Jammer, anders hadden ze zelfs de finale kunnen bereiken. Ik kan het me tenminste niet voorstellen dat een matig team als Tottenham Hotspur van Juventus zou winnen.”

Matthijs de Ligt kent het klappen van de zweep. Foto: Wikimedia CC/Femke Kruize

Ook interesse uit Parijs

De Ligt kon, zo zegt hij zelf, kiezen uit twee clubs. ,,Ook Paris Saint-Germain wilde me hebben. Maar om met mijn naam in de lichtstad te gaan spelen, is wat verwarrend. Bovendien is er dan een kans dat ik dagelijks tegenover Neymar op het trainingsveld sta. Ik heb geen zin om na elk duel te moeten vrezen voor een aanklacht wegens zware mishandeling. Nee, dan ga ik liever naar Juventus.”

De blonde international denkt dat hij in Turijn een goede kans maakt op veel speeltijd. ,,De verdediging is in Italië altijd het ondergeschoven kindje. Een goede verdediger kan Juventus wel gebruiken. Bij Ajax was het een stuk lastiger geworden. Want eerlijk is eerlijk: Magallán speel ik niet zomaar uit de basis.”

Deel dit artikel: